FEPA – CM

Fondata in 1991, Federatia Patronala din industria Constructiilor de Masini (FEPA-CM) este o federatie reprezentativa pentru sectorul de constructii de masini din Romania. Promovam, sustinem si protejam interesele economice, juridice, profesionale si sociale ale  membrilor,

Sectorul de constructii de masini reprezinta suportul major al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea, modernizarea si mentinerea celorlalte sectoare industriale. Acest sector este pe primul loc in exportul Romaniei, acoperind constructiile si produsele de metal, masini, utilaje si echipamente precum si producatorii de mijloace  de transport auto si naval. In acest sector lucreaza mai mult de 300.000 de angajati.

Societăţile comerciale din FEPA-CM beneficiază la cerere de Contractul Colectiv de Muncă pe grup de unitati din sectorul construcţii de maşini. Anual, FEPA-CM negociază cu federaţiile sindicale reprezentative contractul colectiv de muncă. Toate propunerile primite de la membrii nostri  sunt negociate de noi cu federaţiile sindicale şi cuprinse în contractul colectiv de muncă.

Federaţia noastră patronală, membră în Consiliul de Export, participă la stabilirea priorităţilor de dezvoltare a exportului, la modificarea cadrului legislativ pentru eliminarea obstacolelor la export şi generarea creşterii volumului de export prin participari in programele de târguri şi misiuni economice recomandand participarea societăţilor comerciale la aceste acţiuni  De asemenea, fiecare societate comercială din FEPA-CM poate face propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru susţinerea şi promovarea exportului.

FEPA-CM este, de asemenea, membra a Comitetului Sectorial din Constructii de Masini, organizatie cu rol in formarea profesionala, in elaborarea de standarde ocupationale si de a dezvolta calificarile.

Contact:

Gheorghe Cazan – Vicepreşedinte
Bucuresti, Calea Grivitei nr. 357, Sector 1
Tel./Fax: 021-224.09.78
E-mail: fepa_cm@hotmail.com
Web: www.fepa-cm.ro