Federatia Serviciilor de Securitate – FSS, este organizatia reprezentativa din domeniul securitatii private si s-a constituit prin acordul de vointa al Patronatului Serviciilor de Securitate, Asociatiei Romane a Industriei de Securitate si Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate, infiintata in anul 2009.

 

A.R.I.S.

Asociaţia Română a Industriei de Securitate
www.arisonline.ro

 

A.R.T.S.

Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate
www.arts.org.ro

 

P.S.S.

Patronatul Serviciilor de Securitate
www.patrosec.ro

Federatia Serviciilor de Securitate functioneaza conform legislatiei romane, specifica organizatiilor patronale, asociatiilor si fundatiilor ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta.

Scopurile Federatiei Serviciilor de Securitate coincid cu cele ale organizatiilor membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, alte organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.

Prin infiintarea Federatiei Serviciilor de Securitate nu s-a urmarit crearea unei institutii sau a unui for superior pentru industria de securitate ci concentrarea eforturilor de reprezentare in fata autoritatilor de catre o singura voce. Ca urmare a acestui principiu membrii isi pastreaza identitatea juridica si isi respecta angajamentele asumate prin propriile statute.

In cadrul Federatiei Serviciilor de Securitate s-au constituit urmatoarele:

  • Grupul de Lucru pe problema contracararii fenomenelor care afecteaza mediul concurential si de afaceri din industria de securitate (GLMC)
    si
  • Comisia Federala pe probleme legislative (CFPL) in cadrul carora se dezbat proiecte ce sustin scopurile Federatiei.

Prioritatile Federatiei Serviciilor de Securitate sunt legate in special de perfectionarea normelor legale care reglementeaza industria de securitate in stransa corelare cu evolutia pietei interne si europene, elaborarea standardelor profesionale in baza carora sa se organizeze la nivel calitativ superior pregatirea tuturor persoanelor care activeaza in domeniu, cresterea calitatii serviciilor prestate si stabilirea unor norme de conduita, care respectate de toti actorii interesati, vor face din securitatea privata o afacere profitabila.

Dintre proiectele Federatiei Serviciilor de Securitate mentionam:  protocolul de colaborare semnat cu IGPR astfel in acest cadru se va lucra mai departe la elaborarea unei noi legi a securitatii private, s-a lucrat si la modificarea prevederilor HG 301/2012, modificari care au fost deja inaintate catre Comisiile Parlamentare urmand a fi dezbatute public. Un alt proiect este implementarea programului OSPA  – Trofeul pentru excelenta Profesionala in Securitate, proiect derulat la nivel international, gala de decernare a premiilor va avea loc in 2016. Castigatorii premiilor la nivel national vor participa la gala internationala.

De asemenea Federatia se afla in plin proces de promovare a Manualului European pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate, manual elaborat de Confederatia Europeana pentru Servicii de Securitate impreuna cu Comisia Europeana. Manualul se adreseaza in principal achizitorilor si beneficiarilor de servicii de securitate privata carora le furnizeaza un volum bogat de informatii privind organizarea licitatiilor si selectiilor de oferte de servicii pe principii si criterii de calitate si nu exclusiv pe principiul „celui mai mic pret” asa cum se practica in acest moment.

Promovarea unei atitudini corecte, responsabile si fara discriminare, constituie centrul politicii Federatiei Serviciilor de Securitate si totodata o garantie fata de autoritatile de reglementare ca parteneriatul public-privat in domeniu va capata mai multa relevanta.

Contact:

Persoană de contact:
Gabriel Badea – Preşedinte
Mobil: 0744-308790
Email: Gabriel.Badea@fss.org.ro